AIAS-jaarconferentie ‘Aan het werk?!’

Datum: vrijdag 1 juli 2016
Locatie: Amsterdam
Tijd: gehele dag
Informatie en aanmelden: via deze link
Voor wie: iedereen

Heeft streven naar hulp bij arbeidsmarktdeelname van kansarme werkloze wel zin? Wat leert evaluatieonderzoek en wat is de ‘state of the art’ in beleid? Dit staat centraal tijdens het AIAS-congres ‘Aan het werk?!’.

De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Voor zover banen beschikbaar komen, zijn ze tijdelijk, veelal parttime, lager betaald en van mindere kwaliteit. En ondertussen groeit het ‘granieten’ bestand werklozen, dat zonder hulp van buiten er maar niet in slaagt aan het werk komen of te blijven. Tijdelijke baantjes worden gevolgd door nieuwe tijdelijke baantjes. Een stabiele beroepsloopbaan lijkt voor deze groep een utopie.

Re-integratiebeleid moet op deze situatie inspelen, maar kan het dat ook? De interventies gericht op terugkeer naar werk hebben tot dusver beperkt gewerkt. Zijn andersoortige interventies nodig of schept het beleid verwachtingen die niet reëel zijn? Wat weten we over wat werkt voor deze groep?

Tijdens deze conferentie geven wetenschap en beleid vanuit verschillende gezichtspunten de stand van zaken weer en gaan vervolgens met u in discussie over mogelijke antwoorden op deze uitdagingen.