Minisymposium ‘Inclusief ondernemen; op het snijvlak van wens, verplichting én voordeel’

Wat zijn de ervaringen van Arie Boomsma na het eerste seizoen van het tv-programma ‘Kitchen Impossible’, waarin topkok Robert Kranenborg mensen met een (licht) verstandelijke en lichamelijke beperking klaarstoomt voor een baan in de horeca? Wat vraagt het van organisaties om plaatsing duurzaam tot een succes te maken? Hoe ga je aan de slag met ‘jobcarving’? Wat kunnen we leren van het casemanagementmodel, dat ervoor pleit mensen eerst een werkplek te geven en van daaruit te gaan ervaren en oplossen? Welke invloed heeft het motief van de organisatie? Welke best practices bevestigen de win-winsituatie bij het integreren van mensen met een beperking binnen hun organisatie?

Op 30 maart aanstaande organiseren MEE IJsseloevers en MEE Veluwe in samenwerking met Saxion het mini-symposium ‘Inclusief ondernemen; op het snijvlak van wens, verplichting én voordeel’. U bent van harte uitgenodigd!

Datum: donderdag 30 maart
Tijd: 14.45-17.00 uur
Locatie: Saxion, Handelskade 75, Deventer
Parkeren: Op locatie (navigatieadres: Berkelweg), alternatieve parkeersuggestie: Q-park P+R Handelskade (navigatieadres: Handelskade)
Kosten: Gratis*
Sprekers:
Angelika Herben, Programmamaker Participatie & Arbeid betrokken bij Kitchen Impossible, MEE NL
Jan Woldendorp, Docent Human Talent Development verbonden aan de opleiding Human Resource Management met arbeidsparticipatie als speciaal aandachtsgebied, Saxion
Raymond Schrijver, Portefeuillehouder participatie en arbeid, MEE IJsseloevers en MEE Veluwe

Bevestig uw komst vóór 20 maart >

*Het mini-symposium is gratis te bezoeken. Bij aanmelding rekenen wij op uw komst. Kunt u toch onverhoopt niet komen, meldt u zich dan tijdig af, zodat wij geen kosten in rekening hoeven brengen.