“Als ze een goede kop erop hebben, verdienen ze een kans”

Na jarenlang met zijn vrouw een thuiszorgorganisatie te hebben gerund, begon Robert Schraag eerder dit jaar een eigen transportbedrijf. Dat lijkt een grote stap maar wie de Zwolse ondernemer spreekt begrijpt al snel dat sociaal ondernemen de rode draad vormt.

U heeft gekozen voor jongeren met een arbeidsbeperking. Wat was voor u de reden?
“Dat heeft eigenlijk twee redenen. Toen ik mijn transportbedrijf begon had ik ten eerste personeel nodig. Via via kende ik een jongen met een Wajong-uitkering die als chauffeur werkte. Daar heb ik eens informatie over ingewonnen. En dat klonk goed.
Ik vind dat mits ze ‘een goede kop erop hebben’, de juiste instelling hebben, een kans verdienen. Daar wil ik bij helpen. Ik heb altijd wel gevoel gehad bij maatschappelijk ondernemen. De thuiszorgorganisatie die ik samen met mijn vrouw had, hebben we ook verkocht omdat we ons niet meer konden vinden in de manier waarop we moesten werken door veranderde wet- en regelgeving.
Daarnaast speelt ook het financiële voordeel voor een opstartend bedrijf een rol. Daar wil ik ook eerlijk over zijn. Ook daarom heb ik hiervoor gekozen.“

Kon u met uw vraag bij UWV terecht?
“Absoluut. Ik ken Karin van Ringen (adviseur werkgeversdiensten UWV, red.) al een jaar of dertig, daar heb ik contact mee gezocht en zo raakte het eigenlijk in een stroomversnelling. De eerste medewerker die ik aannam was meteen raak, want die wil zelf ook vrachtwagenchauffeur worden. Daar heeft UWV dus ook goed op geselecteerd, moet ik zeggen.
De tweede is al met een opleiding als chauffeur bezig, dat paste dus ook perfect. De derde jongen heeft geen ervaring in de transportsector. Hij had van alles gedaan, maar hij heeft een paar maanden geleden ervoor gekozen om hieraan te beginnen. Die heeft UWV ook voorgesteld en dat klikt ook hartstikke goed.”

U heeft dus kandidaten gekregen die meteen aan de slag konden?
“Het voordeel van een klein bedrijf is, dat je aandacht aan die jongens kunt schenken. En verder is het ook relatief eenvoudig werk, maar je moet wel vriendelijk zijn en je moet het hartstikke leuk vinden om op een grote bus te rijden en later misschien op een vrachtauto. Ze hebben in het bedrijf allemaal als functie chauffeur. Zij krijgen een mooie opstap. En ik heb er zelf ook baat bij.”

Denkt u dat u ze een structurele plek op de arbeidsmarkt kunt bieden?
“Ik heb ze in eerste instantie allemaal parttime aangenomen, we zijn nog maar net gestart. Edwin (het eerste personeelslid, red.) beheerst nu alles binnen dit bedrijf. De laatste jongen is een paar weken geleden begonnen en rijdt nu vaste routes. Dat is een relatief structurele opdracht en dat kan ik dus ook voor langere tijd bieden. Als het bedrijf groeit, kunnen zij meegroeien.
Eén medewerker is ook al bezig met zijn vrachtwagenrijbewijs. Het theoretisch gedeelte kan misschien een uitdaging vormen, maar met ondersteuning van UWV en mijzelf, moet je dat gewoon doen. Niet geschoten is altijd mis.”

Merkt u nog meer positieve verandering bij uw medewerkers?
“Eén van de jongens had laatst een rit voor een nieuwe klant. Het was voor hem de eerste keer dat hij naar het buitenland ging. Daar vertelde hij vol trots en enthousiasme over. En ook over het contact met de klant. Hij vertelde dat de koffie klaar stond en dat hij netjes werd ontvangen. Dat leek hem het gevoel te geven dat hij echt iets betekent, in plaats van een uitkering ontvangen en niets doen. Nu worden ze gesteund en ze krijgen waardering en dat doet ze zichtbaar goed.
Als je een kans biedt dan krijg je daar ook iets voor terug. Dan merk je dat die jongens na een aantal weken ook een verantwoordelijkheidsgevoel krijgen.”

Gepubliceerd op 08-12-2016