Een lead die echt ergens toe leidt

Vaak blijven ‘leads’ wat ze zijn: potentiële verkoopkansen. Ondanks allerlei inspanningen worden deze leads niet omgezet in concrete deals (grappig dat de twee woorden uit dezelfde letters bestaan …). Maar gelukkig komt het ook voor dat een lead wel ergens toe leidt, in dit geval een concrete afspraak voor de toekomst. Dat zit zo:

Tijdens de bustour in mei van Werkbedrijf Regio Zwolle hebben Anne Marie Eleveld, manager werkgeversdiensteen en MKB-er Hans Bakker contact gehad met een aantal mensen van Sigma Coatings in Zwolle. De vestigingsmanager stond wel open voor een gesprek. Er waren dan weliswaar op dat moment geen openingen, maar misschien in de toekomst wel.

Bart van der Sterren, adviseur van UWV WerkgeversServicepunt Regio Zwolle is dat gesprek aangegaan, waarin o.a. aan de orde kwamen: de doelstelling van Werkbedrijf Regio Zwolle, de bustour in het voorjaar, de dienstverlening, regelingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en de kosteloze analyse inclusieve arbeidsorganisatie. Met name dat laatste onderwerp stipte Bart aan omdat hij vermoedde dat de werkgever wel wil maar niet weet hoe. Nadat hij vragen over werkprocessen en werkzaamheden had beantwoord kon Bart hem vertellen dat er in het magazijn wellicht mogelijkheden waren om bijvoorbeeld een Wajonger te plaatsen.

Drie weken na het gesprek ontving Bart bericht van de vestigingsmanager: graag een afspraak voor een analyse, om te onderzoeken of er Wajongers in het bedrijf kunnen worden geplaatst en zo ja, op welke functie(s). De analyse heeft op 12 september plaatsgevonden en zal binnenkort met de werkgever worden besproken.

Gepubliceerd op 16-09-2016