‘Je hebt maar één kans voor een goede match’

Bestuurslid VNO-NCW Rick de Jonge wil ondernemers ontzorgen

Ondernemers hebben veel begrip en bereidheid om kwetsbare groepen aan werk te helpen, maar je moet het ze wel makkelijk maken. Dat is het belangrijkste devies van Rick de Jonge, die als bestuurslid van VNO-NCW het onderwerp vaak aan de orde stelt. “Bedrijven, zeker de kleinere zonder personeelsmanager, kunnen zich niet veel tijd veroorloven om aan procedures en regelgeving te besteden. Dan moet je hapklare brokken aanbieden en ontzorgen.”

De Jonge heeft geleerd om in gesprekken binnen Werkbedrijf Regio Zwolle duidelijk te maken: je hebt maar één kans. De COO van machinefabriek Rollepaal in Dedemsvaart herinnert zich hoe, in zijn vorige bedrijf, twee ‘doelgroepers’ werden aangenomen. Eén match werd een succes, de andere niet. “In die mislukte case had ons hoofd productie heel veel tijd gestopt. Zijn bereidheid om het opnieuw te proberen was niet zo groot. Dat is geen onwil, maar veel tijd en mislukking kun je je gewoon niet veroorloven.”

Waarbij De Jonge zich terdege realiseert hoe lastig dat is voor een werkbedrijf. “Want hoe richt je dat dan in? Je wilt ook testen en uitproberen. Plus: een omslag in denken kost tijd.” Toch zullen alle partijen moeten leren om als uitgangspunt te nemen wat iemand wél kan. De Jonge haalt het voorbeeld aan van een uitstekend administratief medewerker die met zijn gezondheid soms slechte dagen heeft. “Hij vond een werkgever waar het niet uitmaakt op welke dagen hij werkt, als het werk maar gebeurt. Zo eenvoudig kan het zijn.”

Weggeregeld
De doelgroep is 30 jaar weggeregeld, vindt hij. Buiten beeld geraakt, ook bij ondernemers. Gelukkig ziet De Jonge steeds meer voorbeelden van werkgevers die in “een zwakte een kracht zien. Op een andere manier ernaar kijken helpt zeker, maar ook daarin moeten ze worden geholpen. Dat is ook een taak voor mij, naar mijn achterban.” Het VNO-bestuurslid stelt het onderwerp regelmatig aan de orde op ondernemersbijeenkomsten. En aan het eind van de avond is de stapel flyers altijd op. “Het is ook geen rocket science: iedereen heeft wel een neef of een broer van de buurman met één of andere beperking.”

Te complex
Toch schrikken werkgevers soms terug voor risico’s, bijvoorbeeld dat men jarenlang kosten zou moeten dragen als een match niet blijkt te werken. Dan kunnen randvoorwaarden als no-risk polis en tijdelijke salariëring helpen. Maar de regelgeving is te complex geworden, meent De Jonge. Hij noemt het voorbeeld van iemand die prima werk levert, maar een hele dag nodig heeft voor een taak van 3 uur. “Dat is op zich niet erg, als het maar wordt afgerekend tegen drie uur loonwaarde. Soms zitten cao’s of andere regelgeving daarbij in de weg. Die schil, die randvoorwaarden, dat moet worden opgelost.”

Blij was De Jonge dan ook met Regio Regelluw, een pilot in Zwolle waarbij regelgeving en instrumenten rondom succesvolle plaatsing zijn vereenvoudigd. “Ik denk dat dat de goede benadering is: de ondernemer stuurt en bepaalt. UWV heeft daar wat moeite mee – het is van oudsher hun terrein. Maar een grote groep ondernemers kan dit prima op basis van vertrouwen doen. Dat levert gemakkelijker resultaat, dat je achteraf vervolgens alsnog kunt controleren.” Accountmanagers die iets meer vrijheid hebben om maatwerk te leveren lijkt hem een prima begin.

Overtuigen
Zelf zal hij ook op de trom blijven slaan. Vanuit VNO-NCW bereikt De Jonge ook maar een deel van de ondernemers, die toch vooral druk zijn met hun bedrijfsvoering. “Laaghangend fruit komt wel: wie ervoor openstaat zal als eerste reageren. Daarna moet je echt gaan overtuigen, ze warm maken voor het idee. Dat gaat meer moeite kosten. Ga bij de ondernemers langs, bepaal samen de behoefte en zorg vervolgens voor een goede match.”

Gepubliceerd op 11-01-2016