Kennismaken met hoger opgeleide Wajongers

In de regio Zwolle wordt aan werk gewerkt, ook voor hoger opgeleide Wajongers. Getalenteerde werkzoekenden met een arbeidsbeperking, die op zoek zijn naar een ‘reguliere’ en uitdagende baan op hun eigen niveau. Voor veel bedrijven en instellingen zijn Wajongers waardevolle medewerkers gebleken, en vaak extra gemotiveerd om aan de slag te gaan.

WajongMeeting
Op dinsdag 17 november 2015 wordt voor de tweede keer de klein opgezette WajongMeeting georganiseerd, met als doel een selecte groep hoger opgeleide Wajongers (van MBO3 tot WO) in hun zoektocht naar werk te ondersteunen en hen onder de aandacht van werkgevers te brengen.

Die werkgevers kunnen kennismaken met gemotiveerde mensen met uiteenlopende werkervaringen als bijvoorbeeld onderwijsassistent, directiesecretaresse, activiteitenbegeleider, programmeur, projectmanager en redacteur.

Goede resultaten
De eerste, op 18 mei jongstleden georganiseerde bijeenkomst was een groot succes; zowel werkgevers als werkzoekenden spraken van een prettige opzet en inspirerende ontmoetingen. En de resultaten van die eerste meeting liegen er ook niet om: van de 20 aanwezige Wajongers zijn er 12 in een werkervaringsplaats of baan aan de slag gegaan.

Betrokken werkgevers
Ook op 17 november zullen zich weer zo’n 20 Wajongers in een elevator pitch presenteren en kunnen ze met evenzoveel werkgevers tijdens een speeddate kennismaken. Er hebben zich interessante en betrokken werkgevers uit de regio aangemeld en daarnaast zullen er ook HRM-functionarissen van verschillende ministeries aanwezig zijn. Zij zullen vanuit verschillende (regionale) diensten (o.a. RVO, Openbaar Ministerie, Raad voor de Kinderbescherming) acte de présence geven. Deze tweede WajongMeeting wordt gehouden in de Hofzaal van het Provinciehuis in Zwolle.

Meer informatie
Voor meer informatie over de WajongMeeting kunt u een mail sturen aan Karin van Ringen, adviseur UWV WerkgeversServicepunt IJssel-Vecht, karin.vanringen@uwv.nl.

Fotobijschrift: De WajongMeeting op 18 mei 2015 was een groot succes. In de Burgerzaal van het Zwolse stadhuis maakten 20 Wajongers en evenzoveel werkgevers kennis met elkaar.

Gepubliceerd op 03-11-2015