Met de schoolbus leerbanen ‘ophalen’

Op 16 en 17 september 2015 reden medewerkers van Werkbedrijf Regio Zwolle, het Leerwerkloket Regio Zwolle en een groep jongeren met een schoolbus langs bedrijventerreinen en ROC’s in de regio om werkgevers te informeren over de mogelijkheden van leerbanen. De busrit was een activiteit van de samenwerkende partners in Werkbedrijf Regio Zwolle in het kader van het Festival van het leren, een wereldwijd initiatief van UNESCO.

Naast het ‘ophalen’ van leerbanen had de busrit ook als doel de carrière op de rit te zetten van jongeren die op zoek zijn naar een leuke baan, maar misschien niet de juiste vooropleiding hebben. Of jongeren die voortijdig het onderwijs hebben verlaten en in een leerbaan leren en werken kunnen combineren.

De opvallende gele Amerikaanse schoolbus met daarop de tekst ‘Leerbanen gezocht’ zorgde ervoor dat het banenoffensief een charmeoffensief was. Veel ondernemers reageerden positief. Waar de medewerker P&O niet beschikbaar was werden contactgegevens gedeeld, maar in alle gevallen stond men open voor het verhaal. Ook goed om te horen: veel bedrijven hebben al bbl-plekken.

Gedurende de twee dagen is er via Twitter ‘reuring’ gemaakt. In de Stentor verscheen een artikel over de busrit en op Werken.fm was ook een verslag van het banenoffensief te horen. Daarnaast is een video gemaakt. De busrit heeft zeker bijgedragen aan de bekendheid van ondernemers met leerbanen en van  Werkbedrijf Regio Zwolle.

Moniek Bom, projectleider Leerwerkloket regio Zwolle: “We hebben vantevoren bedrijven aangeschreven en 700 jongeren uitgenodigd om de bus te komen bezoeken. Momenteel zijn we bezig met vervolgafspraken bij diverse werkgevers.”

Luister het radioverslag

Bekijk het videoverslag

Bekijk de foto’s

Meer informatie

Mirjam Bonsink, Werkgeverspunt Gemeente Zwolle
Afdeling werk, re-integratie en arbeidsontwikkeling
038 498 3166 / m.bonsink@zwolle.nl

Gepubliceerd op 01-10-2015