Professional aan het woord: Karen van Rhijn

Onder het motto ‘Professional aan het woord’ vertellen accountmanagers, adviseurs werkgeversdienstverlening en andere direct betrokken professionals wat hen bezighoudt en waaruit zij voldoening halen. In dit artikel: Karen van Rhijn van Gemeente Raalte.

‘Noaberschap is hier nog echt aanwezig’

Eind vorig jaar stelde Raalte zich ten doel in acht weken tijd 18 SW-kandidaten bij ondernemers te plaatsen. Even had Karen van Rhijn er een hard hoofd in, maar Raalte slaagde glansrijk. “Het geeft aan hoe je het hier als gemeente en ondernemers samen voor elkaar weet te krijgen. Er heerst gemeenschapszin. ‘Noaberschap’ is hier echt nog aanwezig.”

Van Rhijn wil vooral de betrokkenheid van de ondernemer roemen. Natuurlijke betrokkenheid, vanuit de ondernemende cultuur die Raalte zo kenmerkt. “Veel mensen hier hebben ooit iets bedacht wat een mooi bedrijf is geworden. In mijn functie merk ik dat heel sterk. Ik heb dit werk ook in Zwolle gedaan; daar heb je aangestelde directeuren elders uit het land. Hier zijn ondernemers tegelijkertijd inwoner en daardoor meer betrokken.”

Aan de achterdeur
Betrokkenheid vergt wel onderhoud. Karen heeft in vijf jaar tijd uitstekende relaties opgebouwd. En dat betekent, behalve acquisitie, ook ‘aan de achterdeur’ zorgen dat contacten goed blijven. “Ondernemers kennen mij, weten hoe ik in elkaar zit. Ik heb in het verleden goede mensen bij hen aangeleverd, waar ze blij mee zijn. Daarom willen ze mij nu ook helpen. Daarin ligt hier wel de kracht: ze weten mij gemakkelijk te vinden.”

Van Rhijn let er wel op dat matches langdurig passend zijn. Veel ondernemers vragen naar ‘iemand die meetelt’. ‘Maar wat zoek je dan?’, vraagt ze dan. “Want het betekent wel wat. Vanochtend vroeg een ondernemer specifiek naar iemand uit de SW-doelgroep. Als je dan doorvraagt, blijkt dat helemaal niet te gaan werken. Op korte termijn is er prima te scoren maar dat is niet wat we willen.”

Succesverhaal
Samenwerking binnen Werkbedrijf Regio Zwolle mag van Van Rhijn wel intensiever. Kortere lijntjes, vaker bij elkaar komen, ieders expertise leren kennen – daar valt winst te halen. Een echt succesverhaal vindt Karen de komst van IKEA naar Zwolle. Volgens afspraak zou Raalte kandidaten bij UWV aanleveren. “Maar men vroeg zich af of we niet méér mensen konden plaatsen door zelf contact op te nemen met IKEA. Toen heb ik gezegd: nee, dit gaat via één contactpersoon in Zwolle en verder ga ik er niet in roeren.”

Uiteindelijk was er wel een kandidaat uit Raalte, die langs die weg werk bij IKEA vond. Andersom profiteert Raalte ook van kandidaten uit andere gemeenten. “Met 300 uitkeringsgerechtigden kun je aan de werkgever niet altijd een geschikte kandidaat leveren”, ervaart Van Rhijn. “Kandidaten vanuit andere gemeenten en UWV hebben wij hard nodig om alle vacatures te kunnen vervullen.”

Gepubliceerd op 23-02-2016