Toekomstperspectief voor kwetsbare jongeren

Met vijftig mensen in vaste dienst voert Klink-Nijland GWW Raalte bv alle voorkomende GWW-werk­zaamheden uit. Het bedrijf wil kwetsbare jongeren een beter toekomstperspectief op de arbeids­markt bieden met een opleiding Straat­maker of Vakman gww.

Veilige werkplek
“We zorgen voor afwisselend werk op een sociaal veilige werkplek”, zegt directeur Roland Koerhuis. “Dat maakt het werk interessant en plezierig. Maar er moet wel worden gewerkt. Soms is de werkhouding nog niet ontwikkeld en dan werken we daaraan. Als bedrijf trekken we er tijd en geld voor uit om BinQ te organiseren. Je moet het heel graag zo willen doen en dat willen we. Onze omgeving is enthousiast. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en dat is goed voor de uitstraling van ons bedrijf.”

Jordy van der Kolk (20) werkt pas enkele weken bij Klink-Nijland. “Ik hoop zo veel mogelijk diploma’s te halen. Later wil ik leermeester zijn, dan kan ik andere jongens ook wat bijbrengen. Hopelijk krijg ik werk waar ik zelf verantwoordelijk voor ben. Kunnen ze zien wat ik kan.”

“Het voortbestaan van het vakmanschap in de branche gaat ons aan het hart”, zegt Herman Kleine Koerkamp, opleidings- en KAM-coördinator bij het bedrijf. “En we willen ook maatschappelijk betrokken zijn. Je moet je wel flink in de jongeren verdiepen. Alles staat of valt met een goede begeleiding. Bij grote projecten is er altijd een leermeester aanwezig, anders een begeleidend vakman.

Goed voor elkaar
Bij Klink-Nijland hebben ze hun leer-werkproject BinQ genoemd. Bij de start is er een intakegesprek. Er wordt gekeken naar talent, mogelijkheden en motivatie, maar ook of een kandidaat het fysiek aan kan. Alle jongeren beginnen met een proefperiode van drie maanden. Dan wordt beslist over een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding. Het bedrijf heeft een eigen oefenhal. Daar wordt les gegeven met veel persoonlijke aandacht. Zijn er problemen, dan worden die direct uitgepraat.

(Bron: www.opnaarde100000.nl)

Gepubliceerd op 21-03-2016