Wethouder Raalte viert succesvol participatietraject

Stichting Werk Raalte is het nieuwe jaar feestelijk begonnen. Drie kandidaten met een WSW-indicatie, die op maandagochtend 4 januari begonnen aan hun detachering bij het Raalter bedrijf Maan Group, kregen bezoek van de wethouder Werk & Inkomen Jacques van Loevezijn om hen te feliciteren met hun nieuwe baan.

De wethouder sprak veel waardering uit voor Maan Group. Het Raalter bedrijf in lijm- en oppervlaktetechniek nam in het verleden al meerdere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst en creëerde, voor een nieuwe productielijn, drie bijna volledige functies voor detachering. Daardoor kunnen drie vrouwen uit Raalte en Broekland gemiddeld zo’n 32 uur per week aan de slag met Grow Coon, een innovatief product voor de tuinbouw.

Volgens de wethouder zijn successen als deze vaak te danken aan de intrinsieke motivatie van de werkgever zelf. “Veel werkgevers zijn, behalve ondernemer, mensen die hun omgeving belangrijk vinden. Ze dragen zorg voor hun fysieke omgeving, maar geven ook om mensen en vinden dat iedereen een plek moet kunnen krijgen. Wij vonden dit zo’n mooi voorbeeld dat we Maan in het zonnetje wilden zetten, met een grote taart voor alle medewerkers.”

Begeleiding
Maan Group nam eerder al twee WSW-ers in dienst, waarvan één inmiddels in vaste dienst. “Wij hebben nu ruimte en vinden het dan mooi om mensen een kans te geven”, vertelt Annelie Jansen, HRM-manager van Maan Group. “We kijken vooral goed of we de begeleiding kunnen bieden die ze nodig hebben. Deze drie dames passen goed; we hebben twee operators bij hen op de werkvloer. En het is zo leuk om te zien hoe mensen weer groeien!”

Voor Stichting Werk Raalte, dat op 1 januari officieel van start ging, markeert het een mooi begin. De stichting werd in het leven geroepen toen de gemeente Raalte in 2014 besloot om de uitvoering van de WSW over te nemen van Sallcon, WEZO en Larcom. Met de laatste twee SW-bedrijven wordt nog wel samengewerkt. Van de tweehonderd mensen met een WSW-indicatie kon het merendeel blijven zitten op plek waar ze zaten. Voor de laatste twintig mensen is nu ook een reguliere werkplek gevonden.

Gepubliceerd op 07-01-2016