‘Goed om inzet ondernemers zichtbaar te waarderen’

De gemeente Staphorst heeft op vrijdag 17 november ondernemers in het zonnetje gezet vanwege de Dag van de Ondernemer. De gemeente koos in dit kader voor ondernemers die extra aandacht hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Truckwash
Wethouder Krale bezocht eerst Truckwash Staphorst. Eigenaar Bernard Keppel, de (zeer) jonge eigenaar, bestiert al een aantal vestigingen. Zijn bedrijf heeft ook mobiele wasmogelijkheden voor vrachtwagens. In Staphorst heeft hij vanuit de Participatiewet één medewerker in dienst en voor een andere vacature wordt nog een geschikte kandidaat gezocht. De gemeentelijke accountmanager vervult hierin een bemiddelende rol.

Noggus & Noggus
De wethouder ging daarna naar kringloopwinkel Noggus & Noggus, die meerdere mensen een plek biedt. Zij kunnen hierdoor participeren, om zodoende hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Het gaat hierbij niet alleen om vrijwilligerswerk maar ook om betaalde functies die voor deze groep geschikt zijn.

Schildje
Beide ondernemers ontvingen een schildje voor hun inzet. Wethouder Krale: “Gemeente en werkgevers werken samen voor een groep mensen die hulp bij het vinden van een baan kan gebruiken. Daarom vinden we het goed om als gemeente de inzet van ondernemers zichtbaar te waarderen.”