Leestips!

Er is veel informatie te vinden op het web. Wij willen drie websites onder de aandacht brengen die vertellen over onder de Human Capital Agenda en het daarbij behorende Ontwikkelfonds en de laatste ontwikkelingen op het gebied van werk.

Werkgevers Servicepunt regio Zwolle
Werkgeversservicepunt Regio Zwolle (WSP) adviseert en ondersteunt werkgevers in de regio bij uiteenlopende arbeidsmarktvraagstukken. WSP biedt u een groot en divers aanbod van personeel, met en zonder afstand tot de arbeidsmarkt. WSP fungeert als kenniscentrum waar u terecht kunt met branchespecifieke vragen en weet de weg naar mogelijke subsidies. Ons doel is om samen met werkgevers meer banen voor meer mensen te realiseren. Een kans op werk is namelijk een kans om bij te dragen aan de maatschappij.

Voor de laatste ontwikkelingen en nieuws, klik hier.

Upgrade jezelf
Regio Zwolle is de regio vol groeikansen. Met volop uitdagende banen, met uitstekend onderwijs, met een innovatieve cultuur en een geweldig woonklimaat. Om ervoor te zorgen dat iedereen die groeikansen kan grijpen, slaan overheid, onderwijs, werkgevers en vakbonden de handen ineen. We werken samen aan een vitale en veerkrachtige arbeidsmarkt. Hiervoor maken we afspraken in de sectoren voor een periode van meerdere jaren. Als eerste lanceren we op 11 juni 2019 een campagne rondom het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Dit betreft een fonds voor de (co)financiering van her, bij en omscholing van werknemers. De lancering van deze campagne vindt gelijktijdig plaats met de lancering van het ZON’ Magazine.

Voor meer informatie over hoe mensen zich kunnen upgraden in de regio Zwolle, klik hier.

Tafel van de regio Zwolle
Voor het stimuleren van de samenwerking tussen sectorale en regionale arbeidsmarktpartijen op het gebied van (strategisch) arbeidsmarktbeleid is de Tafel van de Regio Zwolle ingericht, een tweejarig programma mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel en het Ministerie van SZW. Een tijdelijke taskforce die zich focust op het vormgeven van een sociaal – economische agenda waarin Human Capital een rode draad vormt. Investeren in mensen, met als doel het voorkomen van werkloosheid én tekorten op de arbeidsmarkt.

Voor meer informatie over de bijdrage van de Tafel van de regio Zwolle met betrekking tot de Human Capital Agenda en het Ontwikkelfonds, klik hier.