Online platform daarwerkenweaan.nl officieel van start

Na een geslaagde Regionale Banendag 2015 is op donderdag 15 oktober in de Zwolse Buitensociëteit het online platform daarwerkenweaan.nl officieel door wethouder Nelleke Vedelaar gelanceerd.

Om groei in de regio te realiseren mag geen talent onbenut blijven volgens Vedelaar. “Dit platform zorgt ervoor dat werkzoekenden, werkgevers en professionals elkaar kunnen vinden.”
De lancering vormde de kroon op een dag lang netwerken van 70 standhouders en ongeveer duizend werkzoekenden. De Regionale Banendag, dit jaar voor het eerst georganiseerd door Werkbedrijf Regio Zwolle, ging ’s ochtends van start met een ‘Banenmarkt Plus’ voor werkgevers, re-integratiebedrijven en arbeidsbeperkte werkzoekenden.

Verdwalen
Regiomanager UWV Gert-Jan Metz was blij met de opkomst bij het ochtenddeel: van de 180 genodigden waren er 130 aanwezig. “Voorheen werkten we met grotere aantallen, maar een groot deel verdwaalt dan en komt niet tot een gesprek. Zowel werkaanbieders als potentiële kandidaten ervaarden nu genoeg ruimte en tijd om een goed gesprek te voeren.” Metz prees de nieuwe website als een fantastisch middel om iedereen in de arbeidsmarkt te bereiken, niet in de laatste plaats vanwege inzetbaarheid in alle social media.

Eén loket
Ook Martine Schuijer, regiomanager en secretaris Onderwijs & Arbeidsmarkt van VNO-NCW Midden, toonde zich tevreden dat de samenwerking nu uitmondt in één digitaal loket. “Werkgevers weten nu direct waar ze kunnen aankloppen. We hebben een groeiende economie hier in Zwolle dus ik hoop van ganser harte dat we volgend jaar kunnen zeggen dat we al een heel eind zijn”, aldus Schuijer.

Fotografie: Gerlinde Schrijver

Gepubliceerd op 16-10-2015