Professionals in Regio Zwolle pakken gezamenlijk de bus

‘Voor iedereen een baan, daar werken we aan!’

Een maand geleden hebben we het aangekondigd: de werkgeverscampagne van Werkbedrijf Regio gaat van start. Tussen 15 april en eind mei gaan alle partners van Werkbedrijf Regio Zwolle werkgevers in de regio opzoeken en hen informeren over en enthousiasmeren voor een inclusieve arbeidsmarkt. Met de speciale campagnebus toeren we door de regio Zwolle, onder het motto ‘Werkgever, we komen naar u toe!’ De bus doet dienst als pop-up werkgeversloket waarin specialisten van de werkgeversdienstverlening samen met ondernemers bekijken waar kansen liggen en hoe wij die ondernemer het beste kunnen ontzorgen, begeleiden en ondersteunen.

De campagne
De campagne ‘Iedereen een baan. Daar werken we aan’ gaat op vrijdag 15 april in de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld van start. Elke gemeente in de regio heeft de bus inmiddels één of meer dagdelen gereserveerd. Van een aantal is het programma nagenoeg rond, in andere gemeenten wordt nog druk aan de invulling gesleuteld. Hieronder een impressie van de stand van zaken op dit moment.

Planning WRZ

Speciale aandacht voor de werkgevers
De werkgeverscampagne legt de focus op investeren in kennis en houding, informeren en enthousiasmeren van werkgevers om banen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te bieden. Met de campagne willen we werkgevers handvatten bieden om invulling aan de banenafspraak te geven. Waar kunnen ze met hun vragen terecht? Waarmee moeten ze rekening houden? Welke voorzieningen zijn er? Uit de bustour moeten leads (contacten) worden gegenereerd; werkgevers die met specialisten van de regionale werkgeversdienstverlening in contact willen komen.

Online platform daarwerkenweaan.nl
Het digitale kennis- en communicatieplatform daarwerkenweaan.nl krijgt een nieuwe functie. Was het platform in eerste instantie bedoeld om professionals te informeren en om ervaringen met elkaar te delen (intern), nu is de website vooral gericht op werkgevers die meer informatie zoeken over Banenafspraak, Participatiewet, Sociaal Akkoord, doelgroepen, etc. (extern).
De homepage is daarvoor aangepast en ook de navigatie maakt het werkgevers makkelijk informatie te vinden. Rechts onderaan op de homepage staat de knop ‘Professional’ om naar het ‘oude vertrouwde’ platform te gaan.

Middelen
Voor de partners in Werkbedrijf Regio Zwolle, en dan met name de professionals die dagelijks contacten met werkgevers onderhouden, is een aantal handige middelen ontwikkeld, zoals:

  • algemene brochure
  • factsheets over o.a. proefplaatsing, jobcoaching, mobiliteitsbonus en loonkostensubsidie
  • T-shirt
  • rolbanier
  • beach flag
  • naamkaartje
  • poster
  • standaardpresentatie Powerpoint: Participatiewet & Sociaal Akkoord

Twitter
Gedurende de actieperiode (15-04 t/m 17-05) willen we, zeker op actiedagen, via Twitter berichten over de werkgeverscampagne de wereld in sturen. Daarvoor kunnen de hashtags #dwwa en #1000baneninregiozwolle worden gebruikt. Behalve jullie eigen account verzoeken we iedereen vriendelijk ook @DaarWerkenWeAan te gebruiken. Dus doe mee en misschien worden we dan wel trending!

Contact
Wil je contact met het campagneteam?
Mail dan Anneke Hafkamp hafkamp@vno-ncwmidden.nl of Linda Zorge linda.zorge@uwv.nl.