‘Samen werken, samen verantwoordelijk’

Dinsdag 19 april 2016 organiseerde de gemeente Oldebroek een informatiebijeenkomst voor werkgevers met als thema ‘Iedereen een baan’. De bijeenkomst was onderdeel van de werkgeverscampagne die tussen half april en eind mei vanuit Werkbedrijf Regio Zwolle wordt georganiseerd. Met deze campagne worden werkgevers geïnformeerd en geënthousiasmeerd om banen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te bieden.

Voorafgaand aan de informatiebijeenkomst werd met een speciale campagnebus een bezoek gebracht aan Landal Landgoed ’t Loo. Via een werkleertraject bij DjopzZ is een aantal mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geplaatst bij Novon en als schoonmaakmedewerker werkzaam bij Landgoed ’t Loo. Enthousiaste deelnemers vertelden over hoe waardevol het is om weer samen met collega’s actief te zijn in een baan.

Samenwerken aan inclusieve arbeidsmarkt
Tijdens de bijeenkomst zei wethouder Liesbeth Vos-van de Weg te willen werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. “Iedereen telt mee, daar werken we samen aan, daar zijn we samen verantwoordelijk voor.”Ook vroeg ze ondernemers om aan te geven wat ze nodig hebben om iemand een kans te geven.
Arjan Janssen van PEC Zwolle benadrukte het belang om te investeren in een goed voortraject waarbij aandacht wordt besteed aan werknemersvaardigheden en de competenties van een werkzoekende. “Neem iemand aan de hand mee naar de 16-meter, waar de werkgever staat om samen te scoren.” René Post van Stichting Natuurkracht hield de aanwezigen voor: Als ondernemers hebben we allemaal een netwerk, zoek elkaar op en werk samen.”

Digitaal platform
Om werkgevers te ondersteunen en de verbondenheid tussen samenwerkende partners te vergroten is dit digitaal platform ontwikkeld. Voor informatie kunt u ook terecht bij Alfred Helmholt, via gemeente@oldebroek.nl of 06 83980027.

Gepubliceerd op 25-04-2016