‘Voor iedereen een baan, daar werken we aan!’

Werkbedrijf Regio Zwolle start werkgeverscampagne met pop-up werkgeversloket

‘Voor iedereen een baan, daar werken we aan!’

Een opvallende manier van werkgeversdienstverlening gaat van start in de regio Zwolle. Tussen 15 april en eind mei gaan alle partners van Werkbedrijf Regio Zwolle werkgevers in de regio opzoeken en hen informeren over en enthousiasmeren voor een inclusieve arbeidsmarkt. Met een speciale campagnebus toeren ze door de regio Zwolle, onder het motto ‘Werkgever, we komen naar u toe!’ De bus doet dienst als pop-up werkgeversloket waarin specialisten van de werkgeversdienstverlening samen met ondernemers bekijken waar kansen voor een inclusieve arbeidsmarkt liggen.

Het doel van de campagne is tweeledig zeggen Manon Koldewijn van Werkbedrijf Regio Zwolle en Martine Schuijer van VNO-NCW Midden / MKB Nederland-Midden. “Aan de ene kant biedt het werkgevers de mogelijkheid om in hun eigen gemeente, dichtbij hun eigen bedrijf, de dialoog te starten om plaatsen te creëren voor kwetsbare doelgroepen op de arbeidsmarkt. Werkgevers kunnen tijdens deze actie direct met hun vraag terecht bij samenwerkende accountmanagers van de gemeenten en UWV. Aan de andere kant is het een mooie manier om werkgevers te informeren over en te enthousiasmeren voor invulling van de Banenafspraak. En hoe de werkgever daarbij kan worden ontzorgd en ondersteund. Uiteindelijk gaat het erom dat we er met z’n allen voor zorgen dat we in de regio Zwolle in 2016 1.000 banen realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kunnen mensen zijn met een arbeidsbeperking, maar ook 50-plussers en jongeren vanuit praktijk-, voortgezet speciaal of Entree-onderwijs.”

Campagnestart
De campagne ‘Iedereen een baan. Daar werken we aan’ gaat op vrijdag 15 april in de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld van start. Elke gemeente in de
regio kan een volledige dag over de campagnebus beschikken. Het pop-up werkgeversloket kan worden neergezet op een bedrijventerrein, bij een gemeentehuis of op een andere centrale plek. De bustour is ‘slechts’ de start van de werkgeverscampagne. Door het hele jaar vinden er zowel lokaal als regionaal activiteiten plaats gericht op werkgevers, zoals werkbezoeken aan ‘goede-voorbeeld-werkgevers’, speeddates en inspiratiesessies. Daarbij haakt Werkbedrijf Regio Zwolle zoveel mogelijk aan. Maar de opvallende bus zal zeker bijdragen aan de zichtbaarheid van de campagne.

Inclusieve arbeidsmarkt
Werkbedrijf Regio Zwolle is een netwerkorganisatie, waarin veertien gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijsinstellingen hun krachten bundelen om de komende jaren zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het gaat om mensen die niet of moeilijk zelfstandig hun weg naar werk kunnen vinden, zoals bijvoorbeeld 50-plussers, jongeren tot 27 jaar en Wajongers met arbeidsvermogen.

De samenwerkende partners in Werkbedrijf Regio Zwolle hebben in januari 2014 in het kader van de Participatiewet afspraken gemaakt in het Regionaal Sociaal Akkoord. In mei 2015 werd Werkbedrijf Regio Zwolle een feit en werd het online kennis- en communicatieplatform daarwerkenweaan.nl gelanceerd. Professionals en werkgevers vinden hier praktische tips, hulpmiddelen en het laatste nieuws over de inclusieve arbeidsmarkt in de regio Zwolle.

Gepubliceerd 15-05-2016