Wegwijzer naar 100.000 banen

‘Op naar de 100.000 banen’ is een overkoepelende wegwijzer die werkgevers ondersteunt om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat werkgevers de komende jaren voor 100.000 extra banen zorgen. Om dit mogelijk te maken, moet er veel gebeuren! Daarom zijn VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland dit project gestart. Martine Schuijer, projectmanager: “Hiermee ondersteunen we ondernemers zodat we kunnen inzetten op een arbeidsmarkt waarin iedereen zijn of haar talenten en capaciteiten kan benutten.”

Informatie, advies en voorbeelden
Op de website www.opnaarde100000.nl staat overzichtelijke manier informatie, advies en inspirerende voorbeelden rondom het inzetten van mensen met een arbeidsbeperking in bedrijven. De site verbindt branches, regio’s en individuele werkgevers, zodat ze kunnen profiteren van elkaars kennis. Er wordt in beeld gebracht welke ondersteuning bedrijven kunnen krijgen om tot extra banen te komen. En de voorbeelden laten zien dat werken met mensen met een arbeidsbeperking meerwaarde heeft. Voor de onderneming en voor de maatschappij.

Elkaar versterken
Martine Schuijer: “Zowel voor werkgevers als werkzoekenden biedt dit project goede kansen. Vanuit mijn persoonlijke drive om talenten van mensen tot uiting te laten komen, draag ik er graag aan bij om de kansen te verzilveren. De online platforms opnaarde100000.nl en daarwerkenweaan.nl streven hetzelfde na. De eerste op landelijke schaal, de tweede in de regio Zwolle. Door elkaars ervaringen te delen en van elkaar te leren kunnen we elkaar (regionaal) versterken.”

Harde werkers in Hattem
In de gemeente Hattem zijn veel ondernemers al sociaal betrokken. Onder meer Post NL en Asito hebben medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst. Marieke Snoek van Cycloon: “Ze willen graag hun werk goed doen, dat ervaren wij elke dag.”

Gepubliceerd op 03-11-2015